تهاتر ملک

انسان ها با هدف اینکه سودی نصیب شان شود معامله انجام می دهند. از گذشته تا امروز قوانین زیادی برای معاملات نوشته شده. هدف از نوشتن قوانین این است که انسان ها بدون اینکه ضرر کنند معامله انجام دهند. اما موضوع مهم این است که وقتی می خواهیم معامله انجام دهیم از قوانین مربوط به آن معامله اطلاع داشته باشیم تا دچار مشکلات حقوقی نشویم. یک نوع از معاملات شناخته شده در بازار املاک، تهاتر ملک نام دارد.

تهاتر‌ در بازار املاک یعنی دو نفر دو ملک را با یکدیگر مبادله کنند. از آنجایی که امروزه نرخ تورم در کشور افزایش یافته، باعث شده که تهاتر ملک در تهران و سایر شهر ها بین مردم بسیار محبوب شود؛ چراکه در این نوع معامله پول رد و بدل نمی شود و شما دیگر نگران نیستید قیمت ملک افزایش یابد و ارزش پولی که در دست دارید کم شود. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با قوانین اصطلاح تهاتر ملک در بازار املاک با ما همراه شوید.

تهاتر ملک چیست؟

زمانی که قصد دارید دو ملک را با یکدیگر مبادله کنید حتما اصطلاح معاوضه ملک و تهاتر ملک را می شنوید و سایت تهاتر املاک و معاوضه املاک را مطالعه می کنید. در عرف و بازار املاک تهاتر‌ و معاوضه ملک به یک معنی شناخته شده اند و آن هم این است که دو نفر دو ملک را با یکدیگر مبادله کنند. اما در قانون این دو کلمه معنای متفاوتی دارند که ما شما را با فرق تهاتر‌ با معاوضه ملک آشنا می کنیم.

بیشتر بخوانید: معاوضه ملک تجاری با مسکونی در منطقه ۲۲ تهران

با مفهوم عرفی معاوضه و تهاتر ملک در بازار املاک آشنا شدید، اما برای اینکه قرارداد صحیحی منعقد کنید باید از مفهوم قانونی تهاتر‌ و معاوضه ملک اطلاع داشته باشید. طبق قانون مدنی تهاتر بین دو دین صورت می گیرد. به زبان ساده یعنی دو دین با هم مبادله می شوند.  پس در ابتدا باید بدانیم که دین چیست؟ حق دینی در مقابل حق عینی قرار می گیرد. دو مفهوم حق دینی و حق عینی را با مثال به شما توضیح می دهیم.

زمانی که از شخصی طلب داشته باشید به این طلب، حق دینی گفته می شود. درواقع حق دینی قابل رویت نبوده و محسوس نیست. زمانی که شما خانه ای داشته باشید به حق شما روی خانه حق عینی گفته می شود، حقی که قابل رویت و محسوس است. طبق قانون مدنی معاوضه به معامله ای گفته می شود که دو مال یا کالا (هر مالی غیر از پول) با یکدیگر مبادله می شوند.

تهاتر‌ ملک در منطقه 22 تهران
تهاتر‌ ملک در منطقه ۲۲ تهران

عنوان معامله خود را تهاتر ملک قرار دهیم یا معاوضه ملک؟

همان طور که با هم مطالعه کردیم تهاتر‌ و معاوضه ملک در قانون دو مفهوم متفاوت و در عرف به یک معنی هستند. ما باید هم معنی عرفی و هم معنی قانونی آن را بدانیم. زمانی که قصد مبادله دو ملک را با یکدیگر دارید باید بدانید که در عرف به آن تهاتر ملک و در قانون به آن معاوضه می گویند چون در قانون دو ملک فقط با یکدیگر معاوضه می شوند و نمی توانند تهاتر‌ شوند.

بررسی تهاتر ملک و معاوضه ملک
بررسی تهاتر ملک و معاوضه ملک

پس در زمان انعقاد قرار داد برای مبادله دو ملک، باید عنوان قرار داد را معاوضه بگذارید تا از نظر حقوقی دچار مشکل نشوید.

بیشتر بخوانید: تهاتر ملک با ملک به چه نوع معامله ای گفته می شود و چه مزایایی دارد؟

قوانین تهاتر املاک

  • دو طرف معامله باید اهلیت قانونی داشته باشند. درواقع باید سه فاکتور عقل، بلوغ و رشد را داشته باشند.
  • معامله باید بدون اکراه باشد. یعنی دو طرف معامله با رضایت و بدون اجبار معامله را منعقد کنند.
  • جهت معامله باید مشروع و قانونی باشد.
  • موضوع معامله باید مشخص باشد. یعنی برای دو طرف معامله دقیقا مشخص باشد که چه ملکی را مبادله می کنند.
قوانین حاکم بر مبادله کالا
قوانین حاکم بر مبادله کالا

تهاتر ملک در منطقه ۲۲ تهران

انجام اعمال حقوقی به دلیل قوانین زیادی که وجود دارد یک کار حساس است. اگر می خواهید یک عمل حقوقی انجام دهید حتما  با متخصصین در این زمینه مشورت کنید که دچار زیان نشوید و معامله ای با خیال آسوده منعقد کنید. اگر قصد معاوضه ملک یا در اصطلاح عرفی تهاتر ملک در منطقه ۲۲ تهران را دارید ما آماده خدمت رسانی و مشاوره به شما هستیم تا معامله ای رضایت بخش را تجربه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 4 =